15 Mart 2010 Pazartesi

FİLM-BEN X

BEN X



Seyredeli 1,5 sene oldu.
 2007 yılı Belçika/Hollanda yapımı bir film.
25 Temmuz 2008'de gösterime girmişti.
Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından Fipresci Ödülü’ne layık görülen film aynı zamanda Montreal Film Festivali’nde de Grand Prix Ödülü’nü kazandı.

Bir arkadaşımın önerisiyle izlemiştim. Ve en beğendiklerim arasına giren bu filmi bir ihtamal burada görürsünüz de izlersiniz diye paylaşmak istedim.

Yönetmen Nic Balthazar'ın kendi kitabından uyarlaması. Hikayeyi yaşadığı tartaklanmalara dayanamayıp intihar eden otistik bir gencin haberinden yola çıkarak yazmış ve ardından da filmini çekmiş.

Adını Flamanca'da "Ben Bir Hiçim" anlamına gelen "Iks Ben iks" deyiminden alıyor.

Filmin Konusu: Benn otistik bir gençtir. Archlord isimli internet üzerinden oynanan rol yapma oyununda yarattığı karizmatik ve güçlü karakterinin aksine Ben, gerçek hayatta okulda sürekli itilip kakılan, dışlanan bir çocuktur. Hayatında aynı oyundaki gibi saygı duyulan bir karaktere sahip olma hayaliyle yaşayan Ben, oyunda tanıştığı Scarlite ismindeki kızla tanışınca işler Ben için farklı bir hâl alacaktır.


2 yorum:

Demet dedi ki...

Merhaba Ayca,
Bu benim de cok sevdigim bir film olmustu bir de Robert De Niro ve Robbin Williams in oynadigi bir film vardi, sanirim adi Awakenings idi bir de o film benim icin en iyiler arasindadir.
Sevgiler

ayca dedi ki...

Demet, öncelikle merhabalarrr :) Ben x, biraz da farklı insanlarla çalışmış olduğum için beni çook etkilemişti.. Şimdi söylediğin filme baktım google dan.. Sanırım film zevklerimiz birbirine yakın. En kısa zamanda filmi edinip seyredeceğim.. Paylaşımın için teşekkür!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...