27 Eylül 2010 Pazartesi

FİLM - MAGNOLIA


Film adı : Magnolia

Yapım : 1999, ABD    IMDB Puanı : 8.0/10

Yönetmen : Paul Thomas Anderson

Oyuncular : Tom CruiseJulianne MooreAlfred MolinaThomas JaneFelicity HuffmanPhilip Seymour HoffmanJohn C. ReillyWilliam H. MacyJim BeaverLuis GuzmánNeil FlynnMary Lynn RajskubWilliam MapotherMelora WaltersMatt GeraldOrlando JonesClark GreggMiriam MargolyesPhilip Baker HallRobert Downey Sr.April GraceJason RobardsKevin BreznahanMichael MurphyMichael Shamus WilesVeronica HartAnnette HeldeArt FrankelBobby BrewerBrad HuntChristina EliasonCory BuckCraig KvinslandDale GibsonDayna PriceDenise WoolforkDon McManusEzra BuzzingtonGenevieve ZweigGuillermo MelgarejoHerb Santos Jr.James Kiriyama-lemJeremy BlackmanJim OrtliebJim MeskimenJohn S. DaviesJohn PritchettJunichi YanagitaLillian AdamsMark FlannaganMeagen FayMichael BowenMiguel PérezMike MassaNatalie MarstonNew World Harmonica TrioPat HealyPatricia ScanlonPaul F. TompkinsPhil HawnRobert BellaScott BurkettScott Alan SmithSteven BushTom Ohmer




( fragmanı izlemenizi öneririm. Dikkat çekici.)


Film hayatın içerisinden seçilmiş haber niteliği taşıyan bir kaç farklı yaşantıyla başlıyor. Bunlar filmin konusuna direkt dahil değil ama ana fikrin önemli parçaları..


Yer alan karakterler: Yaşlı-kanser bir baba ve genç karısı, babanın hasta bakıcısı, ünlü oğlu, dahi bir adam, bir polis, babası tarafından cinsel istismara uğramış uyuşturucu kullanan bir genç kız, genç kızın kanser babası.








Bütün film bir tek günde geçiyor.. İzlerken büyük kısmında bu karakterler birbiriyle ilişkili mi yoksa hepsinden ayrı bir pay mı çıkaracağız çözmeye çalışıyorsunuz. Aynıyı mı farklılıkları mı yaşıyoruz ? Yaşadıklarımızda hepimiz birbirimize bağlı mıyız yoksa her şey tesadüflerden mi ibaret? 


Oyuncu performansları çok iyi.. Tek tek üzerinde durmuyorum çünkü hepsini ayrı keyifle izledim.


Filmin süresi 180 dakikayı geçiyor. Hazırlıklı olun..






Sonucu söylemiyorum tabii, heyecanı kaçmasın :) Buraya yazmış da olsam bana  inanacağınızı sanmıyorum.. Ben gördükten sonra bile inanamadım çünkü.. Daha önce hiç bir filmde böyle bir son görmemiş olacaksınız :)))


İYİ SEYİRLER !!! 



7 yorum:

Unknown dedi ki...

Gerçekten de ilginç bir filme benziyor.En kısa zamanda izleyeyim.

ayca dedi ki...

Öncelikle hoş geldin kitap kurdu :))) Kitap sever biri olarak çok çok memnun oldum.. Magnolia'yı mutlaka izle derim. Farklı ve anlatacakları çok bir film!!!

Syhn dedi ki...

bu film afişi için bile izleneiblir gibime geliyor..

Sinem Ergun dedi ki...

bak şimdi, yazını nasıl bitirmişsin öyle, bir film bu kadar merak ettirilir mi, çok acımasızsın:)

ayca dedi ki...

Seyhan bloğuma hoş geldiinn :) film afişini ben de çok beğendim. Manolya çiçeğinin seçilme nedeni tek gün çiçek açmasıymış. Yukarıda bahsetmiştim filmde bir günü anlatıyor :)

Sinemcim, lütfen seyredersen sonrasında benimle paylaş. Fikrini çok merak ediyorum :)

Disavurum dedi ki...

Aynı merak bende de celb etti :)

ayca dedi ki...

Seda, o zaman Sinem le senden en kısa zamanda geri bildirim bekliyorum :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...