25 Haziran 2010 Cuma

FOTOĞRAFLARIM - HAYAT



" Aklınızdan geçenlere karşı hiç bir tavır almamanız gerekiyor...
Yargılamadan izleme durumunuz oturdukça, düşünceler de gitgide azalacaktır... "

24 Haziran 2010 Perşembe

FİLM - SHINE

SHINE


1996 Avustralya yapımı bir film.

Yönetmen : Scott Hicks

Başrol : Geoffrey Rush

Ünlü piyanist David Helfgott'un gerçek yaşam hikayesinden uyarlanmıştır...

 David Helfgott

David Musevi bir ailenin çocuğudur. Küçüklüğünden itibaren despot ve onun en ufak bir hatasını bile affetmeyecek kadar katı yürekli olan babası tarafından piyano çalması için yetiştirilmiştir. David'in olağanüstü bir yeteneği vardır. Zaman geçtikçe artan baskılara dayanamayan David, babasının tüm karşı çıkışlarına rağmen, İngiliz Kraliyet Akademisi'ne burslu olarak başlar.


Çocukluğundan beri en büyük isteği, Sergei Rahmaninoff'un dünyanın çalınması en zor parçası olan 3. senfonisini çalabilmektir. Bu parça için aylarca çalışır ve konserinde eksiksiz bir şekilde çalar. İşte bu an David'in kopuş anıdır... Yıllar boyunca biriken tüm baskıların iflas anıdır...

12 yıl boyunca akıl hastanesinde yatan David Helfgott, üstün yeteneği ve zekası sayesinde tekrar hayata geri döner. Ve dehasını tüm dünyaya kanıtlayarak adını tarihe yazdırır...






Geoffrey Rush, bu filmdeki performansıyla 1996 en iyi erkek oyuncu oscar'ını kazanmıştır. 


İYİ SEYİRLER :)

20 Haziran 2010 Pazar

ANİME

ANİME, animasyon veya çizgi film anlamına gelen Japonca bir kelimedir. Japon çizgi filmlerine verilen addır. Genelde mangaların sinemaya veya televizyona uyarlamasıdır.


Karaterlerde genellikle iri gözler ve uzun bacaklar kullanılmıştır. Okuduğum kadarıyla bunun nedenine ait iki ayrı düşünce var :) Birincisi Japonların kısık gözlü ve kısa boylu olmalarının verdiği psikolojiyle bu şekilde çizim yapmalarıdır. Diğeri ise gözlerin insanın duygularını en iyi ifade eden organ olması ve bu şekilde karakterlerin mutluluk, üzüntü, heyecan.. gb. duygularını izleyiciye çok daha iyi aktarabilmeleridir.


İşte anime karakterlerden bazıları :)















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...